Iedereen die nadenkt over duurzamer of energie-arm wonen wil een warmtepomp. Maar veel mensen weten niet dat 95% van alle huizen daar nog helemaal niet klaar voor is. Zo is de eerste stap naar een energie-arm huis niet de warmtepomp, maar isolatie. Wij kunnen advies geven over dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Uw woning moet niet meteen potdicht gemaakt worden, de woning moet ook ademen.In goede isolatie zit de belangrijkste winst. Wij onderscheiden ons door onze kennis en we geven u advies op maat.

Wanneer u een warmtepomp wil aanschaffen dan moet u er voor zorgen dat uw woning geschikt is voor een laagtemperatuur-systeem. De truc is daarbij om de warmte in de woning te houden. Dat kan door middel van vloerverwarming of door eventueel bij te stoken met een kleine pelletkachel. Dan is uw huis geschikt om over te stappen op een warmtepomp.Er zijn heel veel verschillende pompen, van 5 tot 100 kilowatt. Wij kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

Een andere optie is een elektrische C.V.-ketel die eventueel ook in combinatie met vloerverwarming of een pelletkachel kan worden gebruikt. Het voordeel in vergelijking met een warmtepomp is dat een elektrische C.V.-ketel ook gewoon tot 60 a 70 graden kan verwarmen. Het energieverbruik is iets hoger maar in combinatie met zonnepanelen is het een goed idee. U levert dan uw eigen energie voor de elektrische ketel of warmtepomp. Gas kunt u niet zelf opwekken, stroom wel. De perfecte manier dus om van het gas af te gaan of om aanzienlijk minder te gaan gebruiken. Of uw woning daar ook geschikt voor is, hangt af van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de stand van de zon. We kijken graag wat voor u het beste scenario is.

Vanaf 1 april 2021 stoppen wij met het bedrijf.

Fred Feijth installatietechniek bedankt alle relaties voor het vertrouwen de afgelopen jaren.