Het plaatsen van een pelletkachel is een relatief vrij eenvoudige manier om uw huis duurzamer te maken. Werden vroeger conventionele haarden, voorzethaarden of gashaarden veel gebruikt in de woonkamer, tegenwoordig is dat dus de pelletkachel. Het is een manier van lokale verwarming die los staat van een ketel. Soms wordt de pelletkachel ook geplaatst in combinatie met een warmtepomp en / of een elektrische C.V.-ketel. Deze werken namelijk allemaal op lage temperatuur. Met het bijplaatsen van een pelletkachel kunt u vrij eenvoudig zorgen voor een hele aangename temperatuur in de woning, zelfs als het buiten vriest.

Het grote voordeel van een pelletkachel is dat hij ook 'stand-alone' te gebruiken is, dus zonder extra C.V.-installatie. U kunt hem aan de C.V. koppelen, maar dat hoeft dus niet. De brandstof voor de pelletkachel bestaat uit 'pellets', houten korrels die lijken op paardenbrokjes. Wij maken gebruiken van het merk 'Pure Power' met een optimale verbranding en een hoge energiewaarde. De ronde korrels met 97% rendement worden geleverd in zakken van 15 kilo en zijn gegarandeerd duurzaam. In tegenstelling tot klassieke kachels is er geen dik schoorsteenkanaal nodig. De pelletkachel kan worden aangesloten op een bestaand kanaal, of de rook kan afgevoerd worden door een dun buisje dat bijvoorbeeld door de zijgevel kan worden gemonteerd. Een pelletkachel is dus makkelijker te installeren dan een ouderwetse gashaard.

De pelletkachel levert vrij snel een besparing op in de energiekosten van rond de 600 euro op jaarbasis. Simpelweg omdat u minder gas gaat gebruiken voor de traditionele verwarming. Een goede pelletkachel kan tussen de 10 en 15 jaar meegaan en verdient zichzelf in 4 a 5 jaar tijd volledig terug. De kachel levert een mooie, schone verbranding en daarom geeft de overheid een subsidie van 500 euro op de aanschaf. Wij kunnen voor u uitrekenen hoeveel besparing het voor u oplevert. We kunnen u ook helpen met de subsidieaanvraag. Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Vanaf 1 april 2021 stoppen wij met het bedrijf.

Fred Feijth installatietechniek bedankt alle relaties voor het vertrouwen de afgelopen jaren.