Was vloerverwarming vroeger nog een luxe product, tegenwoordig is het in de nieuwbouw steeds meer de norm. Er worden steeds minder radiatoren geplaatst en steeds vaker vloerverwarming. Dit werkt met een laagtemperatuursysteem: De buizen in de vloer worden maximaal 40 a 45 graden. Dit is dus energiebesparend ten opzichte van radiatoren die een watertemperatuur van 80 a 90 graden nodig hebben om het huis te verwarmen.

Kon vloerverwarming vroeger alleen op een stenen ondergrond, tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Zo kunt u vloerelementen laten infrezen of ze op isolatiematten of draadstaalmatten plaatsen. Er zijn zelfs woningen met houten vloeren waar vloerverwarming wordt gei╠łnstalleerd. Dan worden fermacell-platen over de bestaande vloer gelegd en daar wordt de vloerverwarming ingefreesd. Dus zelfs bij een oudere binnenstadwoning is vloerverwarming mogelijk.

Vloerverwarming is een energiebesparende maatregel die vaak wordt gebruikt in combinatie met een warmtepomp. Dat is namelijk net als vloerverwarming een laag-temperatuursysteem. Radiatoren werken daar dus niet bij, maar vloerverwarming wel. Het infrezen is relatief goedkoop en het is de eerste stap naar duurzame energie. Omdat de vloerverwarming uw radiatoren vervangt gebruikt u minder gas. Bovendien ziet uw huis er nog mooier uit ook: alle wanden zijn vrij en de vloer is glad. Mocht u interesse hebben in de aanschaf van vloerverwarming, maak dan een afspraak. We komen graag bij u thuis kijken naar de mogelijkheden.

Vanaf 1 april 2021 stoppen wij met het bedrijf.

Fred Feijth installatietechniek bedankt alle relaties voor het vertrouwen de afgelopen jaren.