Waterbehandeling is populair, steeds meer mensen merken dat het water steeds harder wordt. Er zit meer vervuiling in zoals bijvoorbeeld medicijnresten. En dit neemt de komende jaren alleen maar toe. Er is een toename aan darmklachten en steeds meer baby's krijgen krampjes bij het drinken van melk die is klaargemaakt met water uit de kraan.

Dit soort problemen kunnen voorkomen worden door het plaatsen van een waterzuiveringsinstallatie. Die werkt niet alleen als kalk-ontharder, maar zorgt ook voor 100% schoon drinkwater. Alle schadelijke stoffen worden door een zogenoemde 'harsfilter' uit het water gehaald. Het gefilterde water komt in een buffervat waardoor er altijd voldoende zuiver water is. Na elke 2000 liter gefilterd water, wordt het harsfilter door zout water schoongespoeld. De machine reinigt zichzelf.

Zeker bij een luxe badkamer raden wij waterbehandeling aan. Bij glazen wanden onstaat er zonder waterbehandeling kalkafzetting. In deze regio hebben we inmiddels een 'Duitse waterhardheid' van bijna 9 dH, terwijl dat vroeger 4 of 5 dH was. Hoe meer kalk er in het drinkwater zit, hoe meer zich dat bij verwarming afzet. Vooral bij douchewater, vaatwassers, koffiezetapparaten en boilers heb je er last van. Bij de inzet van een waterontharder en/of een zuiveringsinstallatie heeft u deze problemen niet meer. En daardoor gaat huishoudelijke apparatuur veel langer mee. Ook hoeft er minder zeep in de wasmachine en heeft u genoeg aan een half vaatwasblokje. Kortom een waterzuiveringsinstallatie verdient zichzelf snel terug.

Vanaf 1 april 2021 stoppen wij met het bedrijf.

Fred Feijth installatietechniek bedankt alle relaties voor het vertrouwen de afgelopen jaren.